Szombat, 2021-Április-10, 13:13:51
Üdvözöllek Vendég


Főoldal » 2013 » Március » 2 » Színvonalas sportbemutatókkal nyitott ki a Csepeli Strand!
09:06:39
Színvonalas sportbemutatókkal nyitott ki a Csepeli Strand!
(forrás: http://csepel.hu/ )


Március 1-jén megnyitotta kapuit az eddig csak nyáron üzemelő Csepeli Strand. Az ünnepélyes megnyitón a városvezetés mellett olimpiai és világbajnok sportolók is tiszteletüket tették, s látványos sportbemutatók is színesítették a programot. A strand üzemeltetője a csepeli önkormányzat lett, árai pedig a legalacsonyabbak Budapesten.
 
A fotógaléria elérhető ide kattintva.  Tovább>>

A Csepeli Strand 50 méteres úszómedencéje információink szerint egy közbeszerzési eljárás után, várhatóan ősszel kap sátorkupolát. Az úszómedence mellet lehet majd használni az idősebbek által különösen kedvelt külső termál medencét, de lesz szauna is, így a leghidegebb téli napokon sem kell majd attól tartani, hogy fázni fog a sportkedvelő közönség.
 
A megnyitó ünnepségen a kissé télies idő ellenére is olyan kiváló sportemberek tették tiszteletüket, mint Németh Ferenc, az 1960-as római ötkarikás játékok kétszeres öttusa olimpiai bajnoka, Gergely István ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó vagy Sárfalvi Péter, a Csepel SC világ- és Európa-bajnok öttusázója. Az önkormányzat részéről szintén jelen volt Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd alpolgármester, Samna Gábor kabinetfőnök, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.
 
A hivatalos program Németh Szilárd köszöntőjével indult, aki visszaemlékezett az 52 éve nyílt fürdő kezdeti időszakára. Kiemelte, hogy hosszú időbe és sok viszontagságba telt, mire az önkormányzat - immár sajátjaként - a kerületi lakosság igényeinek megfelelően, már a téli időszakban is üzemeltetheti a létesítményt. Köszönetet mondott azoknak, akik ezt a tervet megfeszített munkával megvalósították, és felhívta a figyelmet, hogy nem csak budapesti, de országos viszonylatban is egy rendkívül olcsó, ám kulturált körülményeket biztosító intézmény nyitja meg kapuit.
 
Werner Péter a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója csatlakozott a polgármester szavaihoz, és konkrét tényként említette, hogy az úszómedence befedése már látható közelségbe került, ami tovább növeli majd a téli időszakban úszni vágyók igényeinek kielégítését. A vezérigazgató pozitívumként említette, hogy a nagyon népszerű jégpálya után a strandot is sikerült a lakosság rendelkezésére bocsátani főszezonon kívül is, és még ebben az évben egy újabb, hasonló volumenű beruházás megvalósulása is várható.
 
Sárfalvi Péter a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy hiába voltak a sportága által Csepel színeiben elért olimpiai bajnoki és egyéb kitüntető címek, eddig még nem sikerült elérni, hogy „hazai pályán”, azaz itt a kerületben úszhassanak sportolóik, így most nagy adósság kerül törlesztésre. Köszönetét fejezte ki Németh Szilárdnak és a csepeli önkormányzatnak, hogy támogatják az öttusán kívül a vízi-sportokban megkezdett törekvéseiket, és reményét fejezte ki, hogy ezzel újabb és újabb generációk léphetnek majd a nagy elődök nyomába.
 
A hivatalos beszédek elhangzása után Gergely István a Groupama Honvéd kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója és Dömötör Attila a Honvéd-Pesterzsébet VKSE elnöke két, a klub színeivel ellátott fürdőköntöst adott át Németh Szilárdnak és Sárfalvi Péternek a két egyesület és a csepeli önkormányzat együttműködésének jelképeként.
 
Ezután Csepel polgármestere két szinkronúszó közreműködésével átvágta a hivatalos megnyitást jelképező nemzeti színű szalagot, majd kezdetét vette a sportbemutató. Először Roder Dorina és Jáhn Rea a Honvéd-Pesterzsébet VKSE Világkupa döntős szinkronúszói adtak elő egy látványos bemutatót, majd a klub utánpótlás vízilabdázói ugrottak a medencébe és játszottak egy bemutató mérkőzést.
 
A sportprogramot követően Németh Szilárd a csepeli önkormányzat nevében ajándékokkal kedveskedett a kissé hűvösre fordult időben is remek teljesítményt nyújtó sportolóknak, és sportvezetőiknek, akik közül a vízilabdázók - egy edzés erejéig- azonnal birtokba vették a medencét, ezzel elsőként igénybe véve a megnyílt létesítmény kínálta lehetőséget.
 
Vágvölgyi György ingatlangazdálkodási osztályvezető tájékoztatása szerint a Csepeli strandfürdő jelenleg téli üzemmódban működik, új beléptető rendszerrel, vonalkódos, illetve kártyás üzemű berendezéseken át lehet bejutni a strandra.
 

Nyitva tartás:
 
hétköznap 6.00 – 20.00-ig
hétvégén: 8.00 -20.00-ig

Jegyárak:
hétköznap reggel 6.00 – 8.00-ig úszójegy váltható, 800 forintos áron.
Reggel 8 órától a felnőtteknek 1000, a nyugdíjasoknak és diákoknak 800, a kiskorú gyerekeknek 450 forintba kerül a belépőjegy.. 0-3 éves korig a belépés ingyenes!
Két darab férfi, illetve női öltöző konténer várja vendégeket, ahol zuhanyzók, mellékhelyiségek és 40-40 öltözőszekrény található. Összesen 80 főt tudnak fogadni téli időszakban.
A büfé csak a nyári szezon kezdetekor, június 15-től nyit majd ki.

 
 
 
Kategória: Más hírek | Megtekintések száma: 741 | Hozzáadta:: RohalyApu | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
A fejezet kategóriái
Más hírek [84]
Névnaposaink! [19]
Szülinaposaink [57]
Bajnokiságok hírei [9]
MVLSZ Fiú Országos Bajnokság [70]
BVLSZ Diapolo Serdülő Bajnokság [21]
Edzések [47]
Honvéd Vízilabda hírei: [53]
Határtalan vízilabdaliga [1]
Kupa Hírek [12]
Új képek a galériában! [5]
Válogatott hírek [25]
Videóink gyüjteménye [37]
Fofóink! [7]
Edzések [30]
Bp.'98 Bajnokság [2]
Bp.'99 Bajnokság: [63]
MVLSZ Fiú Serdülő Országos Bajnokság [1]
Belépés

Keresés
A csatornák kategóriái
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Copyright RogályApu © 2021 |